کوزوو خواستار برداشتن موانع ایجاد شده توسط معترضان صرب شده است زیرا صربستان ارتش خود را در حالت آماده باش قرار داده است.
صربهای محلی موانع بیشتری در شمال کوزوو ایجاد کردهاند و از خواستههای خود برای برداشتن موانعی که قبلاً ایجاد شده بود، سرپیچی کردند، یک روز پس از اینکه صربستان سربازان خود را در نزدیکی مرز در سطح بالایی از آمادگی رزمی قرار داد.
موانع جدید که با کامیون های بارگیری شده تشکیل شده اند، اوایل امروز سه شنبه در شهر میتروویکا نصب شدند. این شهر بین صرب های کوزوو و آلبانیایی تقسیم شده است که اکثریت را در کل کوزوو نمایندگی می کنند.
این اولین بار از زمان وقوع بحران در منطقه در اوایل دسامبر است که صربها خیابانهای یک شهر بزرگ را مسدود میکنند. تاکنون موانعی در جاده های منتهی به مرز کوزوو و صربستان وجود داشت.
این تحولات پس از آن رخ داد که الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان، روز دوشنبه در واکنش به آخرین تحولات منطقه، به ارتش و پلیس صربستان دستور آماده باش کامل داد.
ووچیچ مدعی شد که پریشتینا در حال آماده شدن برای “حمله” به مناطق صرب نشین در شمال کوزوو و برداشتن اجباری چندین سد راه است که صرب ها از 18 روز پیش در اعتراض به دستگیری افسر پلیس صرب سابق کوزوو شروع به ایجاد آن کردند.

دولت کوزوو هنوز به اتهامات ووچیچ پاسخ نداده است، اما قبلا رهبر صربستان را به تلاش برای ایجاد مشکل و ایجاد حوادثی که می تواند بهانه ای برای مداخله مسلحانه در استان سابق صربستان باشد، متهم کرده است.
در همین حال، پریشتینا از نیروهای حافظ صلح ناتو (نیروی کوزوو یا KFOR) مستقر در این کشور خواسته است تا موانع ایجاد شده توسط صربها را بردارند و اشاره کرده است که نیروهای خودی این کار را در صورت عدم اقدام KFOR انجام خواهند داد.
از زمان جنگ 1999 که با از دست دادن کنترل بلگراد بر این منطقه پایان یافت، حدود 4000 صلحبان به رهبری ناتو در کوزوو مستقر شده اند.
تنش در بالکان شعله ور شد
آخرین خشم برای اولین بار در 10 دسامبر به وقوع پیوست، زمانی که صرب ها پس از دستگیری یک پلیس سابق صرب به اتهام حمله به افسران پلیس در حال انجام وظیفه در تظاهرات قبلی، چندین سد معبر ایجاد کردند و با پلیس تبادل آتش کردند.
صرب های قومی خواستار آزادی افسر دستگیر شده هستند و قبل از برداشتن سنگرها خواسته های دیگری دارند.
این پس از مشکلات قبلی بر سر موضوع ثبت نام خودروها می آید. کوزوو سالهاست که از صربهای قومی شمال میخواهد تا پلاکهای خودروی صرب خود را با پلاکهای صادر شده توسط پریشتینا مبادله کنند تا بخشی از تمایل دولت برای اعمال قدرت بر قلمرو خود باشد.
شهرداران صرب تبار شهرداریهای شمال، همراه با قضات محلی و حدود 600 افسر پلیس، ماه گذشته در اعتراض به این که دولت کوزوو در نهایت تصمیم گرفت پلاکهای خودروهای صربستان را با پلاکهای پریشتینا جایگزین کند، استعفا دادند.

کوزوو در سال 2008 از صربستان اعلام استقلال کرد، اما همچنان خانه اقلیت صرب در شمال است که توسط بلگراد حمایت می شود.
اعلام استقلال 10 سال پس از جنگ بین مبارزان آلبانیایی قومی و نیروهای صرب به کشته شدن 13000 نفر که بیشتر آنها آلبانیایی نژاد بودند، صادر شد.
جنگ با مداخله ناتو به پایان رسید که نیروهای صرب را از کوزوو کنونی اخراج کرد.
صربستان که توسط متحدانش روسیه و چین حمایت می شود، استان سابق خود را به رسمیت نمی شناسد، اما اکثر کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده، آن را به رسمیت می شناسند.
حدود 50000 صرب قومی ساکن آنجا از به رسمیت شناختن اقتدار پریشتینا خودداری می کنند و همچنان خود را بخشی از صربستان می دانند.
بلگراد پریشتینا را به پایمال کردن حقوق اقلیت صرب متهم می کند.