نسلهای پیر و جوانتر در تونس راهپیمایی میکنند تا پیشنویس قانون اساسی رئیسجمهور قیس سعید را چند روز قبل از همهپرسی رد کنند.
تونس، تونس – صدها نفر در تونس در اعتراض به پیش نویس قانون اساسی پیشنهادی رئیس جمهور قیس سعید، دو روز قبل از همه پرسی برنامه ریزی شده در مورد منشور، تجمع کردند.
ائتلاف گروههای مخالف جبهه نجات ملی این شنبه راهپیمایی را در پایتخت تونس برای رد برنامه تغییر قانون اساسی رئیسجمهور رهبری کرد و آنچه را که آنها یک روند غیردموکراتیک و غیرقانونی میخوانند محکوم کردند.
بسیاری از معترضان از نسل قدیمیتر بودند که در زمان ریاستجمهوری زین عابدین بن علی زندگی میکردند و در انقلاب سال 2011 که او را مجبور به کنارهگیری کرد، شرکت داشتند.
در میان آنها آمنا فهتی، یکی از حامیان انادها بود که گفت او برای “جنگ برای آزادی و دموکراسی” آنجا بود.
او به الجزیره گفت: «ما در این جهان تحت دیکتاتوری نمیتوانیم پیشرفت کنیم یا قدرتی داشته باشیم.
من نمیخواهم فرزندانمان را ببینم که به عنوان برده تحت یک دیکتاتور زندگی میکنند.»

تنش در کشور قبل از رای گیری در میان ترس از اینکه پیش نویس قانون اساسی به عنوان مبنایی برای یک سیستم جدید حکومتی بیش از حد ریاست جمهوری باشد، افزایش یافته است.
این همه پرسی یک سال پس از آن برگزار می شود که سعید پارلمان را به حالت تعلیق درآورد و دولت را برکنار کرد و مخالفانش آن را تصاحب قدرت می نامند. رئیس جمهور گفت که به خواست مردم پاسخ می دهد و کشور را از خطر قریب الوقوع نجات می دهد.
او به سرعت حکمرانی خود را با فرمان آغاز کرد و برخی از نهادهای دولتی دموکراتیک کشور از جمله شورای عالی دادگستری را منحل کرد و در عین حال برای قانون اساسی جدید که پیش نویس آن ماه گذشته منتشر شد، تلاش می کرد.
این منشور اختیارات پارلمان و قوه قضائیه را محدود می کند و اختیاراتی را که در یک سال گذشته انباشته شده است، درج می کند.
یکی از اعضای کمیته اجرایی جبهه نجات ملی، همه پرسی روز دوشنبه را “یک حلقه دیگر از یک سری رویدادهای غیرقانونی” توصیف کرد.
جاوهر بن مبارک به الجزیره گفت: «ما اینجا هستیم تا در مواجهه با تاریخ اعلام کنیم که معتقدیم این قانون اساسی جدید کاملاً نامشروع است و به قانون اساسی 2014 احترام خواهد گذاشت.»
در تجمع روز شنبه افراد جوان تری نیز در میان جمعیت حضور داشتند. آنها گفتند که کیس سعید فرصت توسعه دموکراسی را از آنها سلب می کند.
العباس بن عبد نبی، دانشجوی 22 ساله در رشته بازرگانی به الجزیره گفت: «قیس سعید کودتا کرد، او به مردم تونس که به او رای دادند خیانت کرد. [Saied] او می خواهد مانند یک سلطان باشد.”
امان اکالینی، یک فعال 20 ساله، با همکارانش در تظاهرات شرکت کرد و گفت که آنها از رفراندوم نمی ترسند و آماده مبارزه برای دموکراسی هستند.
او به الجزیره گفت: ما می خواهیم جهان بداند که ما نسل دموکراسی هستیم.
«ما می دانیم که پدر و مادر ما در دوران دیکتاتوری چقدر زجر کشیدند، آنها اینجا بودند [on Avenue Habib Bourguiba, Tunis] در سال 1390 در دوران انقلاب. ما می دانیم که این قانون اساسی تصویب خواهد شد. ماده 139 می گوید در صورت پیروزی یا خیر فعال می شود.
دعای ناسور، دانش آموز 18 ساله دبیرستانی، به الجزیره گفت: سعید می خواهد تمام حقوق ما را بدزدد، اما ما به او اجازه نمی دهیم.
پیام ما به جهان این است: به ما کمک کنید دموکراسی خود را بازسازی کنیم. ما قادریم، می توانیم آن را انجام دهیم.
تجمع مسالمت آمیز روز شنبه به دنبال تظاهراتی در شب قبل برگزار شد که در آن پلیس چندین معترض را دستگیر کرد و فعالان را با خشونت مورد ضرب و شتم قرار داد.
الجزیره شاهد ضرب و شتم خشونت آمیز و استفاده از اسپری فلفل در اعتراضات روز جمعه بود.
وزارت کشور گفت که معترضان خشونت علیه پلیس را آغاز کردند.
اتحادیه کارگری UGTT تونس خشونت پلیس را محکوم کرد و خواستار آزادی بازداشت شدگان و تحقیقات کامل شد و گفت: ما رئیس جمهور را مسئول این انحراف استبدادی می دانیم.