مهاجم سابق تیم ملی گفت که همسر و دخترش در حال سفر از تهران به دبی بودند که پرواز تغییر مسیر داد.
به گزارش خبرگزاری های ایران، علی دایی، اسطوره فوتبال ایران گفت هواپیمای مسافربری تهران به دبی تغییر مسیر داد و همسر و دخترش دستور پرواز را دادند.
دایی، یکی از معروفترین فوتبالیستهای ایران و مهاجم سابق بوندسلیگا آلمان که تا قبل از اینکه کریستیانو رونالدو از او پیشی گرفت، از 109 گل ملی اش فراتر رفت، گفت: همسر و دخترش با هواپیمای ماهان ایر از امام پایتخت ایران پرواز کردند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فرودگاه خمینی روز دوشنبه در امارات متحده عربی راهی دبی بود.
خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داد که هواپیما منحرف شده و در جزیره ایرانی کیش در خلیج فارس فرود آمده و «همسر و دختر علی دایی از هواپیما خارج شده اند».
دایی که پس از بازداشت مهسا امینی 22 ساله پس از دستگیری مهسا امینی 22 ساله توسط پلیس اخلاق در تهران به اتهام زیر پا گذاشتن قوانین سختگیرانه پوشش زنان، حمایت خود را از جنبش اعتراضی که ایران را به لرزه درآورده اعلام کرد، گفت که در حال تلاش است. برای تعمیر. بازگشت خانواده اش به تهران
به گزارش ایسنا، دایی گفت: دخترم و همسرم از پرواز خارج شدند اما دستگیر نشدند.
“اگر آنها ممنوع شده بودند [from leaving]، سیستم پلیس گذرنامه باید آن را نشان می داد: هیچ کس در این مورد به من پاسخی نداده است. من واقعاً نمی دانم دلیل این چیزها چیست.»
وی افزود: همسر و دخترم برای چند روز سفر و برگشت به دبی می رفتند.
وبسایت ردیابی پرواز Flightradar24 نشان داد که پرواز W563 ماهان ایر در حال تغییر مسیر به جزیره کیش قبل از سفر به دبی چند ساعت بعد است.
ایرنا به نقل از قوه قضائیه نوشت: «همسر دایی متعهد شد که پیش از خروج از کشور، تصمیم خود را به نهادهای ذیربط اطلاع دهد» که وی در پی «ارتباط با گروههای ضد انقلاب و شورش اسلامی و دعوت به اعتصاب» بود.
هیچ اظهارنظری از سوی شرکت هواپیمایی یا مقامات ایرانی ارائه نشده است.
خبرگزاری نیمه رسمی تسنیم که گمان می رود نزدیک به سپاه پاسداران باشد، گفت که اوایل ماه جاری ممنوعیت سفر برای همسر دایی به دلیل حمایت او از اعتراضات اعمال شد. او گفت که سعی کرده به طور غیرقانونی و بدون ذکر جزئیات این ممنوعیت را دور بزند و مقصد نهایی او آمریکا بوده است. در این گزارش ها نامی از همسر یا دختر وی که شخصیت های عمومی نیستند، ذکر نشده است.
اعتراضات پس از کشته شدن کرد امینی در سپتامبر، ایران را فرا گرفته است.
دایی در 6 شهریور در شبکههای اجتماعی از دولت خواست که «به جای استفاده از سرکوب، خشونت و دستگیری، مشکلات مردم ایران را حل کند».
در ماه اکتبر، دایی به خبرگزاری فرانسه گفت که پاسپورت او پس از بازگشت از خارج توسط پلیس ضبط شد و چند روز بعد به او تحویل داده شد.
در اوایل آذرماه، جواهرفروشی و رستوران وی در شمال تهران، پلمپ شد و رسانههای محلی گزارش دادند که به دلیل «همکاری با گروههای ضد انقلاب در فضای مجازی برای برهم زدن آرامش و تجارت بازار» بسته شدهاند.
دایی که بازی درخشان ایران در جام جهانی 1998 در جام جهانی 1998 بازی کرد، گفت که پس از حمایت از اعتراضات ناشی از مرگ امینی، هدف تهدید قرار گرفته است.
اعتراضات در سراسر کشور گسترش یافت و بزرگترین چالش را برای مقامات ایران در چند دهه اخیر ایجاد کرد. به گفته فعالان حقوق بشر در ایران (HRAI)، گروهی که از نزدیک ناآرامی ها را دنبال می کند، حداقل 507 معترض کشته و بیش از 18500 نفر دستگیر شده اند.
مقامات ایرانی آمار کشته ها یا دستگیرشدگان را منتشر نکرده اند.
معترضان بدون رهبر که تحت شعار “زنان، زندگی، آزادی” تجمع کرده اند، می گویند پس از دهه ها سرکوب اجتماعی و سیاسی توسط یک نهاد روحانی خسته شده اند.
مقامات ایرانی ناآرامی ها را به گردن دشمنان خارجی مانند ایالات متحده و اسرائیل می اندازند.