کاهش تولید نمایانگر چشم انداز تاریک اقتصادی آسیا در سال 2023 است زیرا محاصره چین زنجیره تامین را مختل می کند.
تولید کارخانه ها در ماه نوامبر در آسیا به شدت کاهش یافت زیرا کاهش تقاضای جهانی و عدم اطمینان در مورد پیامدهای قرنطینه سختگیرانه COVID-19 چین بر احساسات تجاری تأثیر گذاشت.
نتایج حاکی از تاریک شدن چشم انداز اقتصادی آسیا برای سال 2023 است زیرا محاصره ها باعث اختلال در عرضه بین المللی شده و نگرانی از رکود بیشتر در اقتصاد این کشور، دومین اقتصاد بزرگ جهان را افزایش می دهد.
یک نظرسنجی خصوصی در روز پنجشنبه نشان داد که در میان ترمزهای ناشی از بیماری همه گیر، فعالیت کارخانه های چین در ماه نوامبر کاهش یافته است. این به معنای کاهش اشتغال و رشد اقتصادی در سه ماهه چهارم بود.
بررسیها نشان داد که فعالیتهای تولیدی در اقتصادهای وابسته به صادرات از جمله ژاپن و کره جنوبی و در کشورهای در حال ظهور مانند ویتنام کاهش یافته است که نشاندهنده آسیب فزاینده ناشی از تقاضای ضعیف جهانی و هزینههای ورودی سرسختانه بالاست.
لورا دنمن، اقتصاددان از S&P Global Market Intelligence، که این نظرسنجی را در مورد ژاپن گردآوری میکند، میگوید: «شرایط سرد بازار، فشارهای مداوم هزینهها و تقاضای اساسی ضعیف، چه در داخل و چه در سطح بینالمللی، عوامل کلیدی در کاهش بود.
شاخص مدیران خرید China Caixin/S&P Global (PMI) در ماه نوامبر به 49.4 رسید که از 49.2 ماه قبل افزایش داشت، اما همچنان زیر 50 علامتی است که رشد را از انقباض جدا می کند. اکنون چهار ماه متوالی زیر 50 بوده است.
این رقم به دنبال دادههای نامطلوب در یک نظرسنجی رسمی در روز چهارشنبه است که نشان میدهد فعالیتهای تولیدی در نوامبر به پایینترین سطح هفت ماهه خود رسیده است.
شاخص PMI بانک au Jibun ژاپن نیز از 50.7 در اکتبر به 49.0 در ماه نوامبر کاهش یافت. این اولین انقباض از نوامبر 2020 بود.
فعالیت کارخانههای کره جنوبی در ماه نوامبر برای پنجمین ماه متوالی کاهش یافت، اما این کندی اندکی تعدیل شد که احتمالاً نشان میدهد که بدترین وضعیت برای شرکتها به پایان رسیده است.
با این حال، دادههای جداگانه روز پنجشنبه نشان داد که صادرات کره جنوبی در ماه نوامبر شدیدترین کاهش سالانه خود را در دو سال و نیم گذشته تجربه کرد که تحت تأثیر کاهش تقاضای جهانی در بازارهای کلیدی به رهبری چین و رکود در صنعت نیمه هادی قرار گرفت.
قرنطینه در چین بر تولید کارخانه ای در آنجا که بزرگترین تولیدکننده اپل است، تأثیر گذاشته است. آنها همچنین به اعتراضات خیابانی نادر در بسیاری از شهرها دامن زدند.
تأثیر مشکلات چین به طور گسترده در آسیا احساس شده است. PMI تایوان در نوامبر به 41.6 رسید که اندکی نسبت به اکتبر 41.5 افزایش داشت، اما همچنان زیر 50 باقی مانده است.
نظرسنجی های خصوصی نشان داد که PMI ویتنام از 50.6 در ماه اکتبر به 47.4 در نوامبر کاهش یافت، در حالی که اندونزی از 51.8 به 50.3 کاهش یافت.