حزب پیشرفت ایالت شان، حزب ایالتی متحد وا و ارتش اتحاد دموکراتیک ملی در مذاکرات انتخاباتی شرکت کردند.
سخنگوی یکی از این گروه ها گفت که دولت نظامی میانمار با سه گروه مسلح قومی برای سازماندهی انتخابات در مناطق تحت کنترل شورشیان مذاکره کرده است.
رهبران حزب پیشرفت ایالتی شان (SSPP)، حزب ایالتی وا (UWSP) و ارتش اتحاد دموکراتیک ملی، که عمدتاً از تشدید درگیری که از زمان کودتای ارتش در فوریه 2021، کشور را فرا گرفته است، دور مانده اند. رسانه های دولتی این جمعه گزارش دادند که روزهای گفتگو در نایپیداو پایتخت این کشور انجام شده است.
سخنگوی SSPP که قلمرویی در شمال ایالت شان را کنترل میکند، گفت که ارتش از ما خواسته است تا به آنها اجازه برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه را در منطقه ما بدهیم.
این سخنگوی به خبرگزاری فرانسه گفت: برای ما، ما با انتخاب او مخالفت نخواهیم کرد.
دولت ایالتی گلوبال نیو لایت میانمار نیز از دیدار رهبران قومی و رهبری نظامی خبر داد.
سخنگوی UWSP به درخواست خبرگزاری فرانسه برای اظهارنظر درباره این نشست پاسخی نداد.
با حدود 25000 نیرو، بازوی نظامی UWSP، ارتش ایالات متحده Wa (UWSA)، یکی از بزرگترین ارتش های غیر دولتی در جهان است. UWSA نیروی نظامی خود را با گرفتن یک عضو خانواده از هر خانواده در منطقه خودمختار خود در مرز شمالی میانمار با چین استخدام می کند.
ارتش میانمار ماه گذشته با پنج گروه کوچکتر شورشی قومی دیدار کرد که بعداً بیانیه مشترکی در حمایت از برنامههای رژیم برای برگزاری انتخابات منتشر کردند.
میانمار حدود 20 ارتش شورشی قومی دارد که دهه ها با یکدیگر و ارتش این کشور بر سر خواسته های خود برای خودمختاری و همچنین کنترل تجارت سودآور مواد مخدر و منابع طبیعی در سراسر مرزهای کشور که بودجه جنبش های مسلحانه را تامین می کند، جنگیده اند.
ژنرال ارشد مین آنگ هلائینگ، رهبر نظامی این کشور، در جریان سخنرانی روز چهارشنبه به مناسبت روز استقلال میانمار، برنامه های خود برای برگزاری انتخابات را دوچندان کرد، اگرچه جزئیاتی در مورد زمان برگزاری آن ارائه نکرد.
برگزاری یک انتخابات عمومی به طور گسترده به عنوان تلاشی برای عادی سازی تصرف قدرت توسط ارتش از طریق صندوق های رای و کسب نتیجه ای که تضمین می کند ژنرال ها در کنترل باقی بمانند تلقی می شود. ارتش کل روند رای گیری را کنترل خواهد کرد و دو سال گذشته را صرف تضعیف مخالفان معتبر کرده است.
تسلط ارتش در سال 2021 تقریباً یک دهه پیشرفت به سمت دموکراسی را پس از 50 سال حکومت نظامی معکوس کرد. هزاران نفر از جمله آنگ سان سوچی، رهبر سابق این کشور که به صورت دموکراتیک انتخاب شده بود، دستگیر شدند. او عملاً از نظر ارتش بی ارتباط بود و جلسات دادگاه یکی پس از دیگری دنبال شد و در آن او به اتهام فساد مالی به 33 سال زندان محکوم شد.
حامیان و تحلیلگران مستقل او می گویند که پرونده ها علیه آنگ سان سوچی تلاشی برای بدنام کردن او و جلوگیری از شرکت او در انتخاباتی است که ارتش گفته است در ماه اوت سال جاری برگزار خواهد شد.
ارتش تصرف خود را با ادعای تقلب گسترده در آخرین رای گیری دموکراتیک و چند حزبی در سال 2020 توجیه کرد، اگرچه ناظران مستقل انتخابات هیچ بی نظمی قابل توجهی پیدا نکردند.