یکی از محبوبترین روزنامهنگاران تلویزیونی هند شبکهای را ترک میکند که اخیراً توسط یک سرمایهدار میلیاردر نزدیک به BJP خریداری شده است.
استعفای یکی از محبوبترین روزنامهنگاران تلویزیونی هند از شبکهای که اخیراً توسط یک سرمایهدار میلیاردر نزدیک به حزب حاکم خریداری شده است، نگرانیهایی را در مورد آزادی مطبوعات در این کشور افزایش داده است.
راویش کومار، 47 ساله، روز چهارشنبه، یک روز پس از خروج بنیانگذاران شبکه، پرانوی و رادیکا روی از هیئت مدیره آن، خروج خود از تلویزیون دهلی نو (NDTV) را اعلام کرد.
Radhika Roy Prannoy Roy (RRPR) Private Ltd 29.18 درصد از سهام پخش کننده را در اختیار داشت. که توسط گوتام آدانی، ثروتمندترین مرد آسیا که روابط نزدیکی با نارندرا مودی، نخست وزیر ملی گرای هندو هندوستان، و حزب او بهاراتیا جاناتا (BJP) دارد، خرید.
بسیاری تصاحب NDTV توسط آدانی را “تسخیر خصمانه” نامیدهاند و گروه آدانی همچنان در تلاش است تا اکثریت سهام را به دست آورد، زیرا یک پیشنهاد آزاد برای 26 درصد دیگر از شرکت ارائه کرده است که میتواند سهام آن را به بیش از 55 درصد برساند. .
“مجبور به کار به عنوان دلال”
کومار به مدت 27 سال در شبکه هندی NDTV کار کرد و شهرت خود را به عنوان یک مجری سخت کوش و خوش بیان که هنگام پرداختن به موضوعات داغ به زبان نمی آورد، به دست آورد.
برنامه پرطرفدار اواخر شبی که او میزبانی کرد، میلیونها نفر در کشوری تماشا کردند که در سالهای اخیر احساسات ضد اسلامی و سیاستهای اعمالشده توسط BJP و متحدانش افزایش یافته است.
کومار در طول کنسرتهایش مرتباً رقبای خود را صدا میکرد و آنها را به حمایت از دولت و تنفر مسلمانان هندو متهم میکرد. او حتی یک نام برای آنها ابداع کرد: “godi media” (godi در هندی به معنی دامان است).
کومار در یک پیام ویدئویی که روز پنجشنبه پس از استعفای خود در یوتیوب منتشر کرد، گفت: «کسانی که هزاران پول را صرف تحصیل می کنند تا روزنامه نگار شوند، مجبور خواهند شد به عنوان واسطه کار کنند.
«و کسانی که امروز به عنوان روزنامه نگار کار می کنند، همه باید رنج بکشند. برخی احساس فرسودگی می کنند و بسیاری این حرفه را ترک می کنند. خیلی ها می گویند که جدای از اجبار کار کردن، هیچ علاقه ای به خبرنگاری باقی نمانده است.»
پس از خروج کومار از NDTV، هشتگ #RIPNDTV در توییتر ترند شد.
رواتی لاول، نویسنده و فعال، تا سال 2009 به مدت 12 سال با NDTV کار کرد.
لائول به الجزیره گفت: «مفهوم گزارش تلویزیونی مانند تحلیل انتخابات، تجزیه و تحلیل بودجه و گزارش تلویزیونی با NDTV و سایر رسانه های خبری شروع شد.
لائول گفت که می ترسد هیچ پخش کننده دیگری مانند NDTV وجود نداشته باشد “زیرا اکنون ما عصر اخبار تلویزیون را پشت سر گذاشته ایم و فقط تبلیغات خبری تلویزیونی وجود دارد”.
گیتا سشو، یکی از بنیانگذاران گروه مستقل آزادی بیان، به الجزیره گفت که تنوع و کثرت اخبار و نظرات قبلاً به طور جدی در رسانه های هندی به خطر افتاده است.
«استعفاها [of Kumar and the Roys] آنها فقط نشان می دهند که چگونه فضای نظر مستقل بیشتر کاهش یافته است.
سازمان گزارشگران بدون مرز، ناظر رسانه ای مستقر در پاریس، امسال هند را در رتبه 150 از میان 180 کشور در فهرست سالانه آزادی مطبوعات جهانی خود قرار داد که پایین ترین رتبه هند است.
گروه ها و فعالان حقوق بشر نگرانی خود را از کاهش آزادی مطبوعات و افزایش ارعاب روزنامه نگاران توسط دولت ابراز کردند.
کومار در سال 2019 برنده جایزه معتبر رامون مگزایسای «به دلیل استفاده از روزنامهنگاری برای ارائه صدایی به افراد بیصدا» شد.
در سپتامبر سال جاری، مستندی درباره او در حالی که تماشا می کردیم در جشنواره بین المللی فیلم تورنتو به نمایش درآمد و برنده جایزه Canada Goose Amplify Voices شد.