استفان لاوگرو میگوید کانالهای درب پشتی که جهان را در طول جنگ سرد ایمن نگه میداشتند از هم پاشیده شدهاند.
استفان لاوگرو، مشاور امنیت ملی بریتانیا، نسبت به خطر فزاینده رویارویی هستهای با روسیه و چین، در بحبوحه خرابی کانالهای ارتباطی در پشتی که به حفظ صلح در دوران جنگ سرد کمک کرد، هشدار داد.
لاوگرو در سخنانی در واشنگتن دی سی گفت فقدان گفتگو در زمانی رخ می دهد که نه تنها “طیف گسترده ای” از خطرات استراتژیک وجود دارد، بلکه “مسیرهای تشدید” بیشتری در نتیجه پیشرفت علم و فناوری وجود دارد. ، گسترش سلاح ها و رقابت فزاینده در زمینه هایی مانند فضا.
او روز چهارشنبه در مرکز استراتژیک گفت: «دو بلوک یکپارچه جنگ سرد اتحاد جماهیر شوروی و ناتو – اگرچه بدون دست اندازهای نگران کننده نبودند – توانستند به درک مشترکی از دکترینی برسند که امروز غایب است.» و مطالعات بین المللی (CSIS)، یک اتاق فکر.
دکترین در مسکو و پکن مبهم است، چه رسد به پیونگ یانگ یا تهران».
او گفت درک متقابل کمک کرد تا اطمینان حاصل شود که جهان درگیر مناقشه هسته ای نمی شود.
لاوگرو گفت: «این به هر دوی ما اعتماد به نفس بالاتری داد که راه خود را برای ورود به جنگ هستهای اشتباه محاسبه نخواهیم کرد. امروز ما با دیگرانی که ممکن است در آینده ما را تهدید کنند، به ویژه در مورد چین، روی یک موضع نمی ایستیم.»
انتظار میرود جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه با شی جینپینگ، رئیسجمهور چین تلفنی گفتگو کند.
این تماس که هنوز توسط پکن تایید نشده است، اولین گفتگوی آنها از ماه مارس خواهد بود و در زمان تنش بین دو کشور، به ویژه در مورد سفر احتمالی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان به تایوان، انجام شد.
چین این جزیره دموکراتیک خودگردان را متعلق به خود می داند و گفته است که “عواقبی” برای ایالات متحده خواهد داشت. ایالات متحده آمریکا اگر سفر پیش برود ایالات متحده هیچ روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان ندارد، اما طبق قانون متعهد است که اطمینان حاصل کند که این جزیره ابزاری برای دفاع از خود دارد.
لاوگرو همچنین نسبت به گسترش سلاحهای هستهای در کشورهای «سرکش» و همچنین توسعه سریع چنین تسلیحاتی در میان قدرتهای هستهای تایید شده از جمله چین ابراز نگرانی کرد، جایی که او گفت که بریتانیا «نگرانیهای واضح» در مورد مدرنسازی کشور شما دارد. انبار مهمات
ماه گذشته، ناتو برای اولین بار چین را در میان “تهدیدات استراتژیک” خود قرار داد و گفت که جاه طلبی های نظامی پکن، لفاظی های تقابلی آن با تایوان و روابط نزدیک فزاینده با مسکو “چالش های سیستمی” را به همراه دارد.
رئیس امنیت بریتانیا با اشاره به تهاجم روسیه به اوکراین به عنوان نمونه ای از سازوکارهای جنگ سرد، از کشورها خواست تا به اقدامات کنترل تسلیحات متعهد شوند و تاکید کرد که چنین معاملاتی برای مطمئن نگه داشتن جهان “حیاتی” است.